Sunday, July 29, 2012

İFTAR MENÜLERİ-10-






      Ramazan-ı Şerif 10.günü menü önerisi:

Domates Çorbası,

Soğan Dolması,

Civil Fasulye Kavurması

Bulgur Pilavı,

Krem Şokala

                                         

                                                         DOMATES ÇORBASI

               MALZEMELER:

2 yemek kaşığı sıvı yağ,

2 yemek kaşığı un,

1 yemek kaşığı salça,

5 adet orta boy rendelenmiş domates,

5 su bardağı su,

1 çay bardağı süt,

üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri 

              YAPILIŞI:

  Tencereye yağ konularak un kavrulur.Salça ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.Rendelenmiş domatesler eklenerek mikserle çırpılır.Suyu konularak kaynara çıkarılır.10 dakika kaynatılır ve azar azar karıştırarak süt ilave edilir  bir taşım daha kaynatılarak ateşten alınır.Üzerine rende kaşar serpilerek servis edilir.

                                                           

                                                    SOĞAN DOLMASI

             MALZEMELER:

200 gr kıyma,

1,5 çay bardağı ince bulgur,

1 yemek kaşığı salça,

5-6 dal ince kıyılmış maydanoz,

2 yemek kaşığı zeytin yağı,

karabiber,tuz,pul biber,

9-10 adet soğan

           SOSU İÇİN:

2 yemek kaşığı tere yağı,

1 yemek kaşığı salça

         

              YAPILIŞI:

   Öncelikle soğanlar soyularak bir kenarlarından ortasına kadar kesilip sıcak suya bırakılarak 5-6  dakika haşlanır.Dolma içi yoğrularak hazırlanır.Haşlanan soğanlar katlarından ayrılarak her katına 1 tatlı kaşığı dolma içi konularak sarılır ek kısmı tencerenin altına gelecek şekilde sarılarak tek tek dizilir.

   Üzerine salça ve tereyağı dağlanarak dökülür.Soğanların üstünü örtecek kadar su ilave edilerek üstüne dolma taşı veya bir porselen tabak kapatılarak kaynara çıkarılır.Kaynara çıktıktan sonra 20 dakika ağır ateşte pişirilir.

                                                 

                                                    KREM ŞOKOLA

        MALZEMELER:

6 su bardağı süt,

1 su bardağı şeker,

2 yemek kaşığı kakao,

3yemek kaşığı nişasta

        YAPILIŞI:

    Nişasta hariç bütün malzemeler tencereye alınarak karıştırılarak kaynara çıkarılır.Nişasta yarım bardak su veya süt ile karıştırılarak eritilip,tencereye azar azar karıştırılarak ilave edilir.Kıvama gelinceye dek sürekli karıştırılarak  kaynatılır.Kaselere veya kuplara paylaştırılarak üzerine hindistan cevizi veya ceviz içi serpilerek soğuması için  dolaba kaldırılır.3-4 saat soğuduktan sonra servis yapılır.Kakaolu puding tarzında bir tatlı ama evde elinizle  10  dakikada hazırlamak ,katkısız  mis gibi:)

                                       HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))

No comments:

Post a Comment