Saturday, August 11, 2012

Alman Usulü Cheese Cake Tarifi

alman usulu cheese cake 206 300x120 Alman Usul Cheese Cake TarifiMalzemeler:


Hamur için :
1.5 Su bardağı un
2.5 Çorba kaşığı tozşeker
5 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 Adet yumurta


Üstü için :
400 gr tam yağlı tuzsuz yumuşak peynir yada lor peyniri
150 gr çiğ krema
3 Adet yumurta
3.5 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
5 Çorba kaşığı tozşeker
1 Adet limon
50 gr kuru üzüm
6.5 Çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:


  • Fırını 190 derecede ısıtın.

  • Derin bir kalıbı yağlayın.

  • Hamur için tozşeker ve unu karıştırın.

  • İçine yağı da katarak iyice yoğurun.

  • Yumurtayı da kattıktan sonra 30 dakika dinlenmeye bırakın.

  • Peyniri, kremayı, yumurtayı, yağı, tozşekeri ve limon suyu ile rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın.

  • Yumuşak bir kıvama geldiğinde içine üzümleri ekleyin.

  • Hamuru kalıbın içine dökün ve peynirli karışımı üstüne dökün.

  • Daha sonra yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.

  • Soğuduktan sonra kalıptan çıkararak üstüne pudra şekeri serpip, servis yapın.

Afiyet olsun..





 


 

No comments:

Post a Comment